tiistai 27. elokuuta 2013

Kermat-sivussa-täytekakku

Minulla on periaate, että jos porukassa on ruoka-aineallerginen niin kaikki tarjottava on mahdollisuuksien mukaan kaikille sopivaa. Maitoallergisen läsnäollessa kermakakun tarjoaminen on hiukan aiheuttanut pään vaivaa.
Hyvä idea on tehdä täytekakku normaalisti ja jättää kuorute kermavaahto laittamatta kakun päälle ja tarjota se erillään.
Kesälomalla mökillä toteutin tämän ensimmäistä kertaa ja tätyy kyllä todeta, että toimii. Koristeiden kera kakun ulkonäkökin on ihan ookoo vaikkakin kaikki koristeet oli irtonaisina kakun päällä, mutta pysyivät kuitenkin paikallaan tarvittavan ajan.

Täytekakun pohja on blogiin aiemmin lisätyn nalle-kakun porkkanakakku -pohja.
Täytteenä yhdessä välissä itse tuoreista mustikoista tehtyä mustikkahilloa ja toisessa välissä maidoton kerma, johon on sekoitettu mikrossa sulatettua maidotonta suklaata (suklaakermaa). Mun mielestä nuo  maidottomat kermat toimivat vain jos niitä maustaa jollakin, sellaisenaan ei oikein maistu...



ja huomaa kerma -kippo!



1 kommentti:

  1. Kakun (siis kakkujen!) ulkonäöstä 10, mausta 10+. Nimim. "Tuija 40v" :)

    VastaaPoista