tiistai 27. elokuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton semi-mutakakku

Kokeilin eka kertaa gluteenitonta mutakakkua, itse nimeäisin semi-mutakakuksi koskapa kakku jäi sisältä hieman tahmeaksi, mutta ei kuitenkaan sellaiseksi kuin aito mud cake - eli olkoon semi-mutakakku. Hyvä suklaakakku ainakin on!
Kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää yön yli jääkaapissa.
Maidottoman kakusta saa kun käyttää suklaata myöden maidottomia raaka-aineita, jos ei tarve niin normi aineilla voi korvata.
Jos maitoa ei tarvitse karttaa, niin suosittelen nokaretta kermavaahtoa kakkupalan kylkeen...

200g maidotonta margariinia
200g maidotonta, tummaa suklaata
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl maissitärkkelystä (Maizena)
1tl leivinjauhetta


Voitele noin 24cm vuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota maissitärkkelyksellä. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla ja jauhota reunat.
Sulata margariini ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Lämmitä vähissä erissä (n. 30 sek) ja sekoittele seosta lämmityskertojen välillä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahdon sekaan.
Kääntele lopuksi joukkoon suklaaseos. Tätä joutui sekoittelee melkoisesti, suklaaseos hulahti pohjaan ja meinasi sinne jäädä...
Kun vihdoin olet saanut taikinan sekoitettua tasaiseksi, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vuokineen jääkaappiin viilenemään.
Ennen tarjoilua kakun päälle kannattaa siivilöidä hitusen tomusokeria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti