tiistai 16. huhtikuuta 2013

Persikka-rahkatorttu

Tätä rahkatorttua tehtiin aikoinaan vielä kotona asuessani äidin kanssa useaan otteeseen. Pääsiäisenä äiti oli kyläilemässä, joten ajattelin, että verestetäänpä muistia ja kaivoin vanhan reseptin naftaliinista. Sopii muuten Pääsiäiseen hyvin jo siksikin että torttu on rahkaa ja persikkaa.

Pohja:
125 g voita tai margariina
1 dl sokeri
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk (425g) säilykepersikoita
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan.
Voitele ja korppujauhota 22cm irtopohjavuoka tai vuoraa leivinpaperilla 3 l kakkuvuoka.
Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille lähes yläreunaan saakka.
Valuta persikat ja viipaloi ne.
Asettele persikat taikinan päälle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
Tasaa reunat täytteen tasoon.
Kypsennä torttua 180 asteisen uunin alaosassa 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla puolivälissä paistoa.
Torttu maistuu parhaalta kylmänä.

Nam! Tämä on rahkatortuista edelleen yksi mun suosikeista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti