lauantai 20. huhtikuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton korvapuusti

Gluteeniton leivonta on toisinaan melko kinkkistä, taikinat tarttuvat ja repeilevä järjettömän helposti ja hermot meinaa mennä. Tässä on kuitenkin korvapuusteista erittäin helposti pulliksi leivottava resepti. Ja puustit maistuvat niiiin tavallisilta puusteilta tuoreeltaan leipomispäivänä. Vanhetessaan jo seuraavana päivänä sitten kyllä huomaa eron normi vehnäjauhopullaan. Nämä on myös maidottomat.
Pullia tulee pellillinen.

3 dl kauramaitoa
25 g tuoretta hiivaa (kuivahiivalla ei kohoa yhtä mahtavasti, kokeiltu on)
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 rkl kardemummaa
7-8 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 tl ksantaania
100 g pehmeää maidotonta margariinia

väliin: pehmeää maidotonta margariinia, kanelia ja sokeria

päälle: kananmunaa ja raesokeria

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon psyllium ja anna turovota hetki. Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin.
Vaivaa jauhoista noin puolet taikinaan. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot.
Taikina leivotaan heti, pullat kohotetaan ennen uuniin laittoa.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi käyttäen apuna gluteenitonta jauhoa.
Levitä pohjalle pehmeää margariinia. Sirota päälle reilusti kanelia ja sokeria.
Rullaa levy tiukaksi rullaksi. Käännä rulla siten, että sauma on alla. Leikkaa pötkö 16 palaan, palat "V" malliin. Paina kapeamman puolen keskusta pohjaan, jolloin saat kauniin näköisiä korvapuusteja.
Kohota pullia vedottomassa, lämpimässä paikassa n. puoli tuntia.
Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pullien päälle haluamasi määrä raesokeria.
Paista korvapuustit 225 asteen uunissa n. 20 minuuttia.








1 kommentti:

  1. <Hei, onnistuuko esim teff- ja puhdaskaurajauhon yhdistelmällä? Siis ei kaupan jauhoseoksella?

    VastaaPoista