perjantai 31. tammikuuta 2014

Sienikakkupohja täytekakkuun

Olen perinteisesti tehnyt täytekakkujen pohjat perussokerikakkuna eli yhtä paljon kananmunia (4-6 kpl), sokeria ja jauhoja. Sokerin sekaan 1tl vaniljasokeria ja jauhoihin 1 tl leivinjauhetta.
Leivontaohjelmissa ja joissain blogeissa olen törmännyt sokerikakun muunnelmaan eli sienikakkupohjaan. Sen kokeileminen on sitten ollut odottamassa omia synttäreitäni - ei tule niin suurta vahinkoa jos menee mönkään kun itselle tekee.
Kokeilin Ruokatoimittajien Kakkujen kuningattaret -leivontakirjasta sienikakun ohjeen, jota lähdin kokeilemaan. Ja jes! heti toimii. Tosi kuohkeaa, hyvä leikata ja tasainen pohja tulee. Olen nyt ihan hurahtanut tähän pohjaan ja käytän sitä kaikkeen mahdolliseen.


4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi samalla kiehuvaksi.
Valuta vesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten vaahdon joukkoon.
Jatka vatkaamista muutama minuutti.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet taikinaan varovasti vatkaimen hitaalla kierrolla tai nuolijalla käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (24-26cm).
Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes kakun pinta on kullanruskea ja kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Tarkista kypsyys vielä tikulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti