torstai 16. tammikuuta 2014

Muffareiden perusohje

Tuli kaverin kanssa juttua, että olen Jouluisten kuppikakkujen postauksessa käyttänyt perusmuffini ohjetta, mutta en ole itse ohjetta aikaisemminkaan blogiini lisännyt. Tässäpä se perusohje, jonka ainekset löytyvät suurin piirtein aina kaapista - eli pikaiseenkin makean nälkään usein käyttökelpoinen.

12 muffinssia/kuppikakkua

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g voita tai margariinia
1 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi/margariini, lisää siihen maito ja sekoita neste munavaahtoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan.

Tässä kohtaa taikina maustetaan halutuksi, esim. rouhitulla suklaalla (tumma- tai valkosuklaa), sitruunan kuorella ja sitruunan mehulla, Marianne rouheella, muussatulla banaanilla.... Mitä sitten kaapeista löytyykään.

Jaa taikina 12 paperiseen muffinivuokaan (suurempia vuokia 6-8 kpl), itse laitan nuo vuoat vielä muffinipeltiin  niin pysyvät oikean mallisina eivätkä leviä. Täytä maksimissaan 2/3 vuoista niin kohoavat kauniisti, mutta eivät tule yli. Huomio, että jos mausteena käytettävää raaka-ainetta on paljon, tulee pieniä muffineja jopa 20kpl. Mulla esim. mustikoiden kanssa käy usein "överit", tykkään mustikkamuffineista niin paljon, että laitan mustikoita ehkä liiankin paljon ja silloin ei 12 vuokaa riitä. Eli täyttö 2/3 osaan niin hyvin menee.

Paista muffineja uunin keskiosassa 15-20 minuuttia, jos muffarit on suurempia, joutuu niitä  paistamaan n. 5min ekstraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti