tiistai 12. heinäkuuta 2016

Mehevä raparperipiirakka, uunipellillinen

Olin työreissun yhteydessä yökyläilemässä ihanan ystäväni luona ja hän laittoi tarjolle tätä uskomattoman mehevää raparperipiirakkaa. Herkullinen maku suorastaan vei kielen ja rupesin toki heti suunnittelemaan miten vohkin reseptin itselleni - valokuva ohjeesta?
Sainkin reseptin itselleni sillä ehdolla, että sen blogiini kirjoittelen.
Itse tein piirakan töihin lomapullaksi, joka viimeistä murua myöden hävisi herkuttelijoiden suihin. Tuosta leivonnaisesta sain kuitenkin kuvat napattua, jotta päivitys blogiin vihdoin onnistuu.
Herkullisen piirakan resepti on helposti muunneltavissa ja toimii varmasti raparperin sijaan myös omenoilla, puolukoilla jne. Ja rahkakin voi olla maustettua, esim. sitruunarahkaa.


muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina
n. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte
1 l raparperipaloja
2 tlk rahkaa (2x250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle
1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

Sekoita rahka, sokeri, kanamunat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Ripottele lopuksi muruseos pinnalle ja paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti