tiistai 7. lokakuuta 2014

Minecraft kakku

Tämä on varmasti omituisin kakku minkä olen ikinä tehnyt!
Kun sain puhelun, että tarvittais pojan kaverisynttäreille Minecraft aiheinen kakku, piti ottaa hieman aikalisää ja tutustua itselleni täysin vieraaseen aiheeseen googlaten. Homma alkoi pikku hiljaa hahmottua. Tosin valmista kakkua katsoessa vielä hieman kummeksutti kun ei siinä oikein silleen kovin "nättejä" juttuja yhtään ole... Anyway, oli kuulemma kaveriporukalla loksahtanut leuat alas kun kakun näkivät. Se on mahtavaa palautetta!


Kakku on gluteeniton ja maidoton.
Kakkupohjana on kolme gluteenitonta kääretorttulevyä, yksi levyistä kaakaolla höystettynä (keskimmäinen), niin tuli kakun sisäänkin vähän sellaista rakennuspalikka meininkiä.

Yhden kääretorttulevyn ohje:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi sekaan perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.

Kaakaoisen version tein korvaamalla pari ruokalusikallista perunajauhoa kaakaojauheella, muuten sama ohje.

Täytteenä on yhdessä välissä maidoton mangotäyte. Toisessa välissä oli itse tehtyä mansikkahilloa, jonka päällä on ohut kerros maidotonta vaniljavaahtoa.

Töissä lounaalla etukäteen myös aihepiiriä hieman utelin ja rakas ystäväni taisi ensimmäisten asioiden joukossa mainita, että siellä on vettä. Sitä siis myös tässä minun tekeleessä myös on tuossa etukulmassa. Ja ymmärsin myös että TNT on tosi tärkeää!

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti