tiistai 16. lokakuuta 2012

Uunissa paahdetut punajuuret

Tuli tässä syksyn aikaan ihmeellinen pakottava tarve saada ruuan, liha tai kala, lisäkkeeksi punajuuria. Uunissa paahdetut kuulosti hyvältä ja niitä sitten kokeilemaan kun äitini oli vierailulla pari viikkoa sitten. Tein lopuista punajuurista viime viikonloppuna uuden satsin ja tässä helpon herkun ohje. Kuvissa ehkä noin puolet ohjeen punajuurien määrästä.

6-8 annosta lisäkkeenä

700g punajuuria
50g voita tai margariinia
0,5-1 tl valkopippuria
0,5 tl rosmariinia
1/4 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa

Kuori ja lohko punajuuret.
Sulata voi kattilassa.
Lisää joukkoon punajuuret ja kaikki mausteet. Kuumenna ja sekoita muutaman minuutin ajan niin, että punajuuret maustuvat tasaisesti.
Kaada uuninkestävään vuokaan.
Paahda uunissa 200 asteessa n. 45 min. Sekoita välillä. Kokeile kypsyys terävällä veitsellä.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti