Työkaverin poika täytti vuosia ja nuori herra toivoi kakkunsa aiheeksi Ryhmä Haun.
Ryhmä Hau (Paw Patrol) on uudehko televisiossa pyörivä piirretty lastenohjelma, jossa kuuden koiran pentupoppoo säntää auttamaan kun pannan vastaanotin hälyttää. Koirista tulee pelastuspartio, joka rientää hätää kärsivien kansalaisten avuksi. Sankareista Samppa ja Vainu pääsivät tähän kakkuun.
Kakkupohjana on sienikakkupohja.
Täytteinä on toisessa välissä mansikkarahkatäyte (2dl kermavaahtoa + 1 prk Valion makea mansikkarahka + sokeria maun mukaan).
Toisessa välissä on kerros itse tehtyä mansikkahilloa, jonka päällä ohut kerros kermavaahtoa.
Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä, jonka päälle on kaulittu sokerimassa. Koristeet on myös sokerimassaa.
sunnuntai 3. tammikuuta 2016
Cokis kakku
Rakkaan työkaverini "prinsessakakku" -tytär täytti vuosia ja jälleen kerran toivoi kakuksi Prinsessakakkua, tällä kertaa Coca-Cola teemalla. Ja tällainen siitä sitten tuli.
Kakkupohja ja täytteet on samat kuin aiempina vuosina ja ohjeet löytyvät täältä.
Kuorrute on sokerimassaa.
Kakkupohja ja täytteet on samat kuin aiempina vuosina ja ohjeet löytyvät täältä.
Kuorrute on sokerimassaa.
Joulupulla kuusen mallisena
Tässä pari postausta tämän Joulun tarjoilussa olleista leivonnaista.
Leivonnaiset tein gluteenittomina ja maidottomina, mutta ovat tehtävissä normaaleina vehnäjauhoihin ja maitoon leivotuilla taikinoilla.
Kinuskikissan blogista bongasin valloittavan vinkin joulupullaksi. Ko. linkistä löytyy myös vaihekuvat kuusen tekoon.
Gluteeniton pulla leivotaan heti ja kohotetaan vasta kun pulla on leivottu.
Tästä syystä gluteenittomassa versiossa, täyte tehdään ensin.
Täyte
75 g pehmeää maidotonta margariinia
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
(jätin alkuperäisen ohjeen mantelijauheen pois)
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin.
Gluteeniton ja maidoton pullataikina
2,5 dl kaurajuomaa
25 g hiivaa
1,5 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g maidotonta margariinia
4,5 - 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min.
Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista noin 3 dl.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.
Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.
Kaulitse taikinasta puolet leivinpaperin päällä käyttäen gluteenitonta jauhoseosta. Itse tein nelikulmion ja "hukkapaloista" pullasolmuja.
Levitä taikinan päälle täyte tasaisesti. Siirrä levy uunipellille.
Kaulitse toinen taikinan puolikas toisen leivinpaperin päällä käyttäen gluteenitonta jauhoseosta.
Kumoa toinen levy aikaisemmin kaulitun levyn ja täytteen päälle.
Leikkaa kolmion malliin ja muista jättää alareunaan kuusen jalka.
Hukkapaloista kannattaa tehdä esim. pullasolmuja.
Leikkaa sivureunoista suikaleita kuusen runkoa kohti.
Kieritä oksasuikaleet rullalle.
Pinnalle
0,5 kananmunaa
50 g hedelmäsekoitusta
Kohota pullaa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Voitele kananmunalla.
Ripottele pinnalle hedelmäsekoitusta.
Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Viimeistele kuusi ennen tarjoilua tomusokerihunnulla.
Leivonnaiset tein gluteenittomina ja maidottomina, mutta ovat tehtävissä normaaleina vehnäjauhoihin ja maitoon leivotuilla taikinoilla.
Kinuskikissan blogista bongasin valloittavan vinkin joulupullaksi. Ko. linkistä löytyy myös vaihekuvat kuusen tekoon.
Gluteeniton pulla leivotaan heti ja kohotetaan vasta kun pulla on leivottu.
Tästä syystä gluteenittomassa versiossa, täyte tehdään ensin.
Täyte
75 g pehmeää maidotonta margariinia
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 rkl vaniljasokeria
(jätin alkuperäisen ohjeen mantelijauheen pois)
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin.
Gluteeniton ja maidoton pullataikina
2,5 dl kaurajuomaa
25 g hiivaa
1,5 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
75 g maidotonta margariinia
4,5 - 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min.
Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista noin 3 dl.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.
Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.
Kaulitse taikinasta puolet leivinpaperin päällä käyttäen gluteenitonta jauhoseosta. Itse tein nelikulmion ja "hukkapaloista" pullasolmuja.
Levitä taikinan päälle täyte tasaisesti. Siirrä levy uunipellille.
Kaulitse toinen taikinan puolikas toisen leivinpaperin päällä käyttäen gluteenitonta jauhoseosta.
Kumoa toinen levy aikaisemmin kaulitun levyn ja täytteen päälle.
Leikkaa kolmion malliin ja muista jättää alareunaan kuusen jalka.
Hukkapaloista kannattaa tehdä esim. pullasolmuja.
Leikkaa sivureunoista suikaleita kuusen runkoa kohti.
Kieritä oksasuikaleet rullalle.
Pinnalle
0,5 kananmunaa
50 g hedelmäsekoitusta
Kohota pullaa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Voitele kananmunalla.
Ripottele pinnalle hedelmäsekoitusta.
Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Viimeistele kuusi ennen tarjoilua tomusokerihunnulla.
Mokkapalat Jouluun (gluteeniton ja maidoton)
Mokkapaloista on moneksi ja ovat suurin piirtein kaikkien lasten herkkua.
Jouluunkin voi loihtia hauskat versiot - joulukuusen malliset.
Mokkapalojen pohja (gluteeniton ja maidoton)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100g maidotonta margariinia sulatettuna
1,5 dl kaurajuomaa
pinnalle
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
0,5 dl maidotonta margariinia
eri värisiä ja kokoisia koristerakeita
Kuusien jalaksi piparminttutankoja.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja kaurajuoma.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset (tomusokeri, kaakaojauhe, kahvi ja margariini) keskenään. Levitä kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle.
Ripottele pinnalle koristerakeita.
Leikkaa mokkapalat kolmioiksi, kuusen malliseksi. Lisää piparminttutangon pätkät kuusen jalaksi.
Jouluunkin voi loihtia hauskat versiot - joulukuusen malliset.
Mokkapalojen pohja (gluteeniton ja maidoton)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2-3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100g maidotonta margariinia sulatettuna
1,5 dl kaurajuomaa
pinnalle
300 g tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
0,5 dl maidotonta margariinia
eri värisiä ja kokoisia koristerakeita
Kuusien jalaksi piparminttutankoja.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja kaurajuoma.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset (tomusokeri, kaakaojauhe, kahvi ja margariini) keskenään. Levitä kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle.
Ripottele pinnalle koristerakeita.
Leikkaa mokkapalat kolmioiksi, kuusen malliseksi. Lisää piparminttutangon pätkät kuusen jalaksi.