tiistai 16. lokakuuta 2012

Rakuunan ja porkkanoiden ihana liitto

Rakuuna jos mikä sopii porkkanoiden kanssa kimppaan.
Tässä super helppo lisäkkeen ohje.

porkkanoita, määrä syöjien ja maun mukaan
pieni sipuli tai osa esim. kastikkeeseen tulevasta sipulista (ilman sipuliakin toimii)
vettä sen verran että porkkanat peittyvät
rakuunaa
suolaa
voita tai margariinia

Kuori ja pilko porkkanat - kuvassa vähän arkisemmin "kolikon" muodossa, vinoon viilletyt ovat vähän juhlallisempia :o)
Lisää sipuli ja vettä siten että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
Lisää "hyppysellinen" suolaa ja "pari hyppysellistä" rakuunaa. Näissä määrät asettuvat maun mukaan. Itse laitan aika paljon rakuunaa kun tykkään sen mausta. Rakuunan voi lisätä myös ihan lopussa, itsellä on ollut tapana lisätä heti alkuun niin koko keittiöön leviää huumaava tuoksu. Jos käytät tuoretta rakuunaa, lisää se vasta lopussa.
Keitä porkkanat kannen alla lähes kypsiksi, jääden hieman napakoiksi (n. 20 min).
Kaada ylimääräinen vesi pois.
Lisää nokare, pari voita ja anna sulaa. Pyöräytä porkkanoita varovasti niin että voi sekoittuu kauttaaltaan porkkanoihin.
Nauti!


Uunissa paahdetut punajuuret

Tuli tässä syksyn aikaan ihmeellinen pakottava tarve saada ruuan, liha tai kala, lisäkkeeksi punajuuria. Uunissa paahdetut kuulosti hyvältä ja niitä sitten kokeilemaan kun äitini oli vierailulla pari viikkoa sitten. Tein lopuista punajuurista viime viikonloppuna uuden satsin ja tässä helpon herkun ohje. Kuvissa ehkä noin puolet ohjeen punajuurien määrästä.

6-8 annosta lisäkkeenä

700g punajuuria
50g voita tai margariinia
0,5-1 tl valkopippuria
0,5 tl rosmariinia
1/4 tl suolaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa

Kuori ja lohko punajuuret.
Sulata voi kattilassa.
Lisää joukkoon punajuuret ja kaikki mausteet. Kuumenna ja sekoita muutaman minuutin ajan niin, että punajuuret maustuvat tasaisesti.
Kaada uuninkestävään vuokaan.
Paahda uunissa 200 asteessa n. 45 min. Sekoita välillä. Kokeile kypsyys terävällä veitsellä.
 


 

Kuvia omista ruisleivistä

Tässäpä muutama kuva omista, taikinajuureen tehdyistä ruisleivistä.
Ohje tulee blogiin seuraavan leivontakerran jälkeen - otan silloin kuvat myös alun vaiheista.
On nää niiiiin hyviä, ei olla sen koommin ruisleipää kaupasta ostettu, ruisjauhoja vain.

Reikäleipiä

 Reikäleipien seurassa "reissumiehiä"

Limput

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Muumimaailmassa kesällä 2012

Päätinpä aloitella Blogin tekemistä kun tuntuu että itsellä ei mm. nuo hyväksi todetut, eri paikoista kokeiluun keksityt ruoka- ja leivontareseptit pysy oikein millään hanskassa. Mistä sen ihanan kanaviillokin respti olikaan... jne. Eli mistä kaivan sen samaisen nyt tähän kun tekisi mieli tehdä sitä uudelleen.
Blogi voisi toimia tavallaan reseptipankkina.
Näin näitä pystyy myös  helposti jakamaan omille tutuille. Saas nähdä mitä tästä ylipäätään tulee, mutta toivotaan parasta.
Pitää vaan muistaa ottaa valokuvia kaikista tuotoksista. Olin suunnitellut, että laitan blogiini heti alkuun ruisleivän ohjeet vaihe vaiheelta, mutta edellisenä päivänä aloittamani leivän osalta olen unohtanut ottaa kuvat kahdesta ensimmäisestä vaiheesta. Eli ruisleivän ohje tulee tänne seuraavalla leivontakerralla ja siis heti kun kaikki kuvat on kasasssa.

Aloitan postausten harjoittelun viime kesän kuvilla.

Muumimaailmaa
 


 

Ihana hääkuva Muumimammasta ja Muumipapasta, kylläpä ne on siinä niin nuoria.

Nipsu selittää... on se niin meidän koiran oloinen - vai toisin päin, koiramme on kuin Nipsu..?



 




 
Muumiteatteria






 



Haisulikin ilmestyi


Hattivatit ihan inkkareina

Noita, tämä se vasta pelotti pienintä kulkijaamme...

 







Ja kun istuttiin pitkän ja jännittävän päivän lopuksi syömään, huomasin viereisen talon katolla pari kuhertelevaa lintua. Daami pääsi kainaloon, aika söpöä...
 
 
Hieno, aurinkoinen päivä Naantalissa vietettiin.