Olen netissä ja leivontalehdistä selaillut aivan ihania pikkuleipien koristeluja. Niitä voisi tehdä eri muoteilla eri tilaisuuksiin sopivina - sydämiä Ystävänpäivään, pipareita ja kuusia Jouluun, jalkapohjia ristiäisiin, satuhahmoja lasten syntymäpäiville, tipuja Pääsiäiseen jne. loputtomia vaihtoehtoja.
Paistoin Pääsiäiseksi tipuja ja kukkia valmiista pakastetusta murotaikinasta.
Sitten tein sokerikuorrutetta tomusokerista, vedestä ja pastaväristä. Reunapursotukseen vähän paksumpi massa kuin täyttöön. Kuorrute pakastuspussiin ja pussin kulmaan pieni reikä.
.... Joo-o, tällaisen vasta-alkajan pitäisi varmasti hoitaa pursotus käyttäen pientä reikätyllaa eikä "näppärää" muovipussi -tekniikkaa. Lisäksi sokerikuorrutetta pitää tuunata, jäi liian pehmeäksi. Jopa seuraavana päivänä kuorrutetta tarttui osittain päällä olevan pikkuleivän pohjaan.
Noh, tämä oli sitten "ensimmäinen erä" tässä matsissa. Täytyy vähän studeerata kuorruttamista lisää ja testailla uudemman kerran.
Tässä kuvat yritelmistä, vähän kyllä nolottaa lopputulos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti