1kg peruna-sipulisekoitusta (pakasteesta)
1,5 tl suolaa
sitruunapippuria
450g kirjolohifileetä
2dl ruokakermaa
1 kananmuna
halutessa 1prk esim Creme Bonjour Cuisine maustamaton ja maustettua maun mukaan - valkosipuli-yrtit voisi toimia hyvin
Kaada peruna-sipulisekoitus laakeahkoon uunivuokaan. Ripota joukkoon puolet suolasta ja pippuria maun mukaan, sekoita hyvin.
Esikypsennä 175 asteessa 20 min.
Huuhdo filee ja poista siitä ruodot ja nahka. Suikaloi.
Mausta kala lopulla suolalla. Lisää kalasuikaleet esikypsyneiden perunoiden joukkoon.
Yhdistä ruokakerma ja kananmuna. Sekoita joukkoon myös Creme Bonjour. Kaada seos vuokaan. Sekoita.
Paista 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
Tarjoa lohilaatikko puolukkasurvoksen ja/tai punajuurien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti