lauantai 19. syyskuuta 2015

Spiderman kakku

Työkaverini poika täytti 4 vuotta ja kakuksi toivottiin Spiderman aiheista kakkua.
Päädyin lopulta tällaiseen verkon päällä kömpivään Spidermaniin ja neljään hämähäkkiin, joka on siis yhtä monta kuin vuosia sankarilla.


























Frozen kakku

Sain työkaveriltani kokeiltavaksi Frozen kakkukuvan. Noh, tilaisuus mihin kuvaa käytin olikin hetimiten jo mielessä, kun muistin pian kotiimme vierailulle tulevat joukon pikku tyttöjä ja poikia.



Kakku on gluteeniton ja maidoton. Pohjan ohje on täältä ja kerman tilalla käytettävän kuuma marengin ohje on täältä. Tässä kakussa käytettiin kuorrutemarengissa jäisen tunnelman luomiseksi hieman sinistä pastaväriä ja pursotukset tehtiin lumi- tai jäävuoren huipuiksi.
Täytteinä oli maidottomat täytteet, johon ohjeet löytyvät täältä.
Tuo kakkukuva oli ihan toimiva, tosin mausta en kauheasti pitänyt, mutta sitä oli palassa niin vähän, että ei ollut ongelma.






Mustikkapiirakka

Mustikoiden kypsyttyä tänä kesänä ei tehty tätä suussa sulavaa piirakkaa yksi tai kaksi kertaa vaan lukemattomia kertoja!
Tämä resepti on jo oman äitini käyttämä ja sieltä siis mukaani olen ottanut.
Marjoista olen vuosien varrella käyttänyt varmaan kaikkea mahdollista, vaikkakin mustikka on yleisimmin käyttämäni. Mustikka+mansikka toimii myös oikein hyvin. Ja marjat voi olla joko tuoreita tai jäisiä.

Kerran mökillä muistin ottaa kuviakin blogia varten. Kotioloissa en käytä lasista piirakkavuokaa ja reunatkin ovat normaalisti matalammat.


Pohjana voi hyvin käyttää kaupan valmiita piirakkapohjia tai tehdä alusta alkaen itse. Minä usein oikaisen, hieman nopeutuu ja valmiit pohjat on ihan hyvän makuisia ja suht edullisiakin.

Pohja
100g pehmeää voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja (voi käyttää pelkästään vehnäjauhoja tai korvata esim. 1 dl grahamjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta

Pehmeä voi tai margariini hierotaan sokerin kanssa vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Pohjaa paistetaan n. 10 minuuttia 200 asteisen uunin keskiosassa.

Lisätään marjat, n. 0,5 dl.

Täyte
2 dl Bulgarian jugurttia (myös kermaviili käy)
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja lisää marjojen päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 aseessa n. 30-40 minuuttia.








Kermavaahdon korvaava kuuma marenki

Itselläni tulee tuon tuosta tarve tehdä maidoton täytekakku. Noh, maidottomat kerman korvikkeet kyllä maistuvat hieman "oudolta" ja olen bongannut Pullahiiren blogista tämän kuuma marengin ohjeen, joka minulla on ahkerassa käytössä.
Massaa pystyy esim. pursottamaan kermavaahdon tapaan.

Kuuma marenki:
2 valkuaista (L-koko)
160g sokeria
0,5dl vettä

Riko valkuaiset kulhoon ja mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna sokeriliemi 116 asteiseksi kannen alla. Vatkaa samalla valkuaisia. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt. Mikäli haluat värillisen vaahdon, lisää pastaväriä.
Käytä kermavaahdon tapaan, levitä esim. veitsellä tai pursota.